Grand Prix in Nederland?

 

Nederland organiseert geweldige sportevenementen. Eens kijken of het kans van slagen heeft om te onderzoeken of de F1 Grand Prix in ons prachtige land gehouden kan worden!

 

De Grand Prix komt terug naar Nederland, als het aan de VVD ligt tenminste. Kamerlid Heerema wil dat minister Schippers van Sport zich daarvoor gaat inspannen. Aan Telegraaf TV legt hij uit wat er allemaal moet gebeuren om dat te realiseren.

http://m.telegraaf.nl/article/25954737/zo-kan-grand-prix-naar-nederland

 

Zie hieronder ook de schriftelijke vragen die ik heb gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om  te onderzoeken of we de Formule 1 naar Nederland kunnen halen.

 

Schriftelijke vragen van het lid Rudmer Heerema (VVD) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de mogelijkheid om op termijn de Grand Prix naar Nederland te halen.

1. Bent u bekend met het bericht ’Grand Prix in 2020 haalbaar’[1]?

2. Wat zou u er van vinden als de Grand Prix in 2020 in Nederland zou plaatsvinden? Kunt u aangeven wat er vanuit de overheid én vanuit de sport nodig is om de Grand Prix Formule 1 in Nederland te kunnen laten plaatsvinden?

3. Deelt u de visie van de VVD dat de door u opgerichte Sportraad als onderdeel van haar taak zou moeten onderzoeken of het organiseren van de Grand Prix Formule 1 haalbaar is en hoe dit, bijvoorbeeld via een consortium, vormgegeven zou kunnen worden?

4. Heeft u reeds kennis van de kansen die grote sportevenementen kunnen bieden voor handelsmissies en organisaties van festivals en side events? Wisselt u hier ook gegevens over uit met de minister van EZ?

5. Bent u bereid om de sportraad te vragen om te onderzoeken of en hoe de Grand Prix Formule 1 naar Nederland gehaald kan worden en kunt u aangeven op welke termijn een dergelijk advies verwacht kan worden?

6. Kunt u deze vragen voor het Algemeen Overleg Sport van 30 juni as. beantwoorden?