23-02-2016 Kamervragen over de financiering van sport door het Rijk

2016Z03847

 

Vragen van het lid Rudmer Heerema (VVD) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de financiering van sport door het Rijk. (ingezonden 23 februari 2016)

 

1
Kent u het rapport ‘Kracht van sport: de verbinding? 1)

 

2
Bent u ook van mening dat sport en bewegen een grote meerwaarde hebben voor de samenleving, omdat bewegen gezond is en preventief werkt, het beoefenen van sport leidt tot contact tussen mensen, kinderen en volwassenen via sporten sociale en maatschappelijke vaardigheden leren op te doen, en sporten en sportieve evenementen economische kansen bieden voor Nederland?

 

3
In hoeverre beschikt u over een overzicht van alle overheidsuitgaven aan sport en bewegen en sportgerelateerde uitgaven van andere ministeries? Hoe zijn deze uitgaven gelabeld, en hoe worden deze  ingezet in fte’s ten behoeve van sport en bewegen binnen het betreffende ministerie (bijv. EZ, BuZa en OCW? Kunt u dit overzicht aan de Kamer toesturen? 

 

4
Heeft u een overzicht van alle uitgaven aan sport (en bewegen) en sportgerelateerde uitgaven van decentrale overheden? Deelt u de mening dat het nuttig zou zijn een integraal overzicht te hebben van alle overheidsuitgaven aan sport (en bewegen) en sportgerelateerde overheidsuitgaven, zowel van het Rijk als van decentrale overheden? Bent u bereid zo’n integraal sportuitgavenoverzicht op te stellen, en naar de Kamer te sturen?

 

 

1)‘Kracht van sport: de verbinding’. Onder redactie van Cees Vervoorn, Marije Baart de la Faille- Deutekom en Vera Dekkers. Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland en Universiteit van Amsterdam (2015)