07-04-2016 Kamervragen over de opmerking van Blatter dat het WK-bid van Nederland en België altijd kansloos is geweest.

1

Bent u bekend met het artikel ‘Blatter nu: WK-bid Nederland en België kansloos’? 1)

 

2

Wat vindt u van deze uitspraak? Heeft u al overleg met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gehad om de uitspraken te verifiëren en te kijken welke mogelijkheden er zijn om de kosten die Nederland en België gemaakt hebben terug te vorderen? Zo ja, wat is de uitkomst van het gesprek? Zo nee, wanneer gaat u dit gesprek met de KNVB aan?

 

3

In hoeverre acht u het mogelijk om de kosten van 10 miljoen euro die gemaakt zijn om het WK-bid te kunnen uitbrengen terug te vorderen? In hoeverre gaat u zich inspannen om dit geld terug te krijgen?

 

4

Indien een terugvordering succesvol is, op welke manier wordt dit dan in de begroting verwerkt? Zijn dit middelen waarover de Kamer opnieuw een besluit kan nemen?

 

5

Is deze wijze van handelen van de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) een onderwerp dat u tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap nog kan agenderen in Europa, bijvoorbeeld in het kader van integriteit en bestrijding van corruptie?

 

1) http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/25521083/__Blatter__WK-bid_Nederland_kansloos__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email